ROLF KOSTER

BIO

 


Tijdens zijn studie aan het conservatorium richtte hij Vocalgroup Take Five! op waarmee hij drie theatershows maakte.


Rolf was te zien in de eerste productie van Les Miserables, Cyrano - De Musical, Sweeney Todd en in Wenen in Elisabeth. Terug in Nederland speelde Rolf in Zzinderella en werkte hij mee aan Pacific Overtures en Muziektheaterspektakel De Tijdaffaire.


Hij speelde in Joe - De Musical, The Dancing Queens, Jubilee 15, Robin Hood, Titanic en Rocky over the rainbow I. Hiervoor ontving hij een John Kraaijkamp Musical Award-nominatie voor beste mannelijke bijrol.


Rolf was te zien in Into the woods en was een van de solisten in Musical in Concert I en Musicals in Ahoy 2004.


Daarna volgden Nine, Jesus Christ Superstar, de klucht Dubbel Op!

Shhh...it happens, A Tribute to the Bee Gees en Musicals gone mad.

Rock Opera in Concert, Concert for Freedom en Stars for planet earth met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, Simone’s Songbook, Rocky over the rainbow II, De engel van Amsterdam en Mr. Humphries in de klucht Wordt U al geholpen?.


Rolf tourde wederom als solist met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in de produkties 100 Jaar Militaire Luchtvaart en Rockin’ the skies en tourde hij met ze door Canada in het kader van 70 jaar bevrijding. Ook werkte hij mee aan de theaterproduktie Diner voor 2 van Stchting De Zonnebloem.


In 2017 was Rolf in het hele land te zien met in Vive la France II. Een theaterconcert met de mooiste Franse chansons en Liesbeth, een musical over het leven van Liesbeth List. Voor zijn rolf van Frank Govers werd hij genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke bijrol.


In december 2018 begonnen de repetities voor Op hoop van zegen waarin Rolf de rol van boekhouder Kaps zal gaan spelen.Rolf treedt naast zijn theaterwerk op als solist en met de acts Voulez Vous, Your Votes en Heidi und die Heino’s samen met Tony Neef en Brigitte Nijman.

Heidi und die Heino’s scoorde een Top-10 hit met het nummer Ich bin wie Du’.


Zijn stem is dagelijks op televisie te horen in vele tekenfilms en series voor onder andere Disney, Dreamworks, Cartoon Network en

Nickelodeon.


Ook wordt hij vaak geboekt voor het maken van vocal-arrangementen voor de meest uiteenlopende projecten en het inzingen van leaders en backingvocals.
© ROLF KOSTER